withdildo.com

Notícies

31/01/2020: CooDin 3 anys amb tu!

El 31 de gener de 2020 CooDin va celebrar el seu tercer aniversari. Tres anys amb tu! 

Ekona, conjuntament amb Novact i Coodin, impulsa la creació del sistema de Certificació ESG (Ambiental, Social i de Governança, per les seves sigles en anglès). El projecte responia a la necessitat de desenvolupar noves eines i mecanismes financers que facilitin que els inversors amb consciència trobessin amb major facilitat aquells nínxols de l’economia existent amb comportament responsable, així com l’impuls de nous ecosistemes empresarials que neixin directament impulsats pel nou model ESG.

Així doncs els tres socis de l’Agència ESG compartim la missió de contribuir a canalitzar recursos cap a aquelles empreses i entitats que s’enfrontin als reptes de la desigualtat, la crisi ambiental i la democratització de l’economia.

El 10 de desembre de 2019 es va fer la presentació pública de la certificació ESG Aequum i es va comptar amb la intervenció de diferents departaments de l’administració pública, així com de sectors i agents del territori implicats.

Aquest projecte es va desenvolupar gràcies a l’impuls de la convocatòria de Projectes Singulars del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. 

08/11/2019: Nou projecte Singular

El 8 de novembre 2019 surt la resolució de la convocatòria dels projectes Singular de la Generalitat de Catalunya. El projecte OBSERVATORI DE SISTEMES DE PAGAMENTS PER AL DESENVOLUPAMENT LOCAL I COMUNITARI encapçalat per CooDin en associació amb La Coopmunitat i Learning by Doing és un dels projectes seleccionats.

Consisteix en la creació de la cooperativa de l’Observatori de la Moneda Complementària. Aquest s’encarregarà de divulgar les possibilitats de desenvolupament local mitjançant l’ús de monedes complementàries a entitats, col·lectius i/o administracions de municipis de les 8 vegueries del territori català.

Comptarà a més amb una oficina tècnica que oferirà els seus serveis d’assessorament per a la realització de plans de viabilitat, acompanyament i per valorar la creació d’una moneda complementària o d’altres sistemes de desenvolupament de l’economia local.

Del 18 a 20 d’octubre del 2019 es va celebrar a Zafra (Badajoz) el “VIII Encuentro Estatal  y I Europeo de monedas locales, sociales y complementarias”. CooDin va tenir la oportunitat de presentar-hi el seu informe sobre Enfortiment de l’ESS a través de les monedes complementàries a Catalunya i les seves conclusions.

El 10 d’octubre CooDin va organitzar a Manresa la Jornada de Reflexió amb la benvinguda a l’acte a càrrec d’Alba Camps Roca, Delegada Territorial de la Generalitat a la Catalunya Central i amb el recolzament de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.

Es va comptar amb la participació de representants de 10 de les 11 de les monedes en circulació a Catalunya:

  • El REC, moneda ciutadana de Barcelona, representat per Susana Martín (Novact)
  • La grama, moneda local de Santa Coloma, representada per Lluís Muns (Learning by Doing)
  • L’hora, moneda social del Bages, representada per Francesc Rota (Ecoxarxa A Bona Hora)
  • La turuta, moneda social de Vilanova i la Geltrú, representada per Ton Dalmau
  • El vilawatt, moneda per l’estalvi i la transició energètics de Viladecans, representat per Jaume Catarineu
  • La gota, moneda social del Baix Montseny, representada per Rosa Rocabayera (Xarxa d’intercanvi de Gota en Gota)
  • El trok, moneda social de la Garrotxa, representat per Sergi Regales (Ecoxarxa La Garrotxa)
  • El faircoin, criptomoneda social, representada per Sebastià Freixa
  • L’eco Tarragona, moneda social de Tarragona, representat per Jordi Flores (Ecoxarxa Tarragona)
  • El minut, moneda social present arreu de Catalunya, representat per Eduard Folch

Després de la presentació de l’esborrany de l’informe “Enfortiment de l’economia social i solidària catalanes a través de les monedes complementàries” i dels resultats del projecte, es va realitzar una taula rodona i un debat moderats per August Corrons, Doctor en Desenvolupament Local i Cooperació Internacional, Professor dels Estudis d’Economia i Empresa de la UOC.

Jordi Griera, President de la Fundació Ineval i Expert en Moneda i Economia Social, va tancar la jornada amb una ponència sobre “Cap a on va el sistema monetari català. Perspectives de futur i realitats”.

La jornada va culminar amb un networking entre totes les monedes i els tècnics assistents ja que una part de l’èxit de les conclusions ha estat poder juntar 10 de les 11 monedes complementàries catalanes més rellevants.

25/03/2019: Creació de la cooperativa Taula de Canvi

CooDin és sòcia col·laboradora de la cooperativa Taula de Canvi, l’òrgan de governança del REC que va quedar oficialment creat el 25 de març de 2019. Va participar a l’Assemblea Constituent de la mateixa el 4 de març de 2019.

09/06/2017: CooDin rep el premi Reconeixement Coopcat a la categoria “Ocupació de qualitat”

El 9 de juny de 2017 va tenir lloc la primera entrega dels Reconeixements Coopcat a Barcelona, que va comptar amb la presència del senyor Oriol Junqueras, vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, i la senyora Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies.

Aquests guardons reconeixen la trajectòria de les cooperatives de diferents branques i àmbits territorials. CooDin va rebre el premi Reconeixement Coopcat a la categoria “Ocupació de qualitat” pel seu compromís amb la generació d’ocupació de qualitat mitjançant un model competitiu, basat en valors, preocupat pel treball digne i la redistribució de la riquesa, on prevalen les persones i la comunitat.

No posts found!

La perspectiva amb positivisme i energia, obre el camí a noves portes que ni imaginaves existien.